Nieuws Actueel

Verdachte 'vergismoord' Eggermont vrij

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858459

De moord op Eggermont in juli vorig jaar is onderdeel van de onderwereldoorlog die sinds 2012 in en om Amsterdam wordt uitgevochten en is een dieptepunt daarin: Eggermont (30) werd het slachtoffer van een persoonsverwisseling.

De liquidatie van Eggermont werd gepleegd in de nacht van 12 op 13 juli in de Conradstraat in Amsterdam-Oost. De huisvader had net zijn auto geparkeerd nadat hij was teruggekeerd van een avondje WK-voetbal kijken bij een vriend.

Gwenette Martha Bij Eaneas L. thuis vond de politie kort na de liquidatie het automatische vuurwapen dat bij de moord is gebruikt. L. heeft ontkend dat hij de schutter is. Maar de vraag hoe L. aan het moordwapen kwam, liet hij maandenlang onbeantwoord. Pas later kwam hij met een verklaring: hij zou het wapen hebben gekregen van Massod Amin Hosseini. Deze werd begin september in Amsterdam-Osdorp geliquideerd.

L. zou tot de groep van de crimineel Gwenette Martha behoren, een van de sleutelfiguren in de gangsteroorlog. Martha werd in mei vorig jaar doodgeschoten in Amstelveen. L. werd in mei 2013 ook al gearresteerd, na weer een andere liquidatie; die van Souhail Laachir. Deze werd op een drukbezocht dancefeest in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum doodgeschoten. In dat onderzoek is vastgesteld dat L. niet de schutter kan zijn geweest.