Nieuws Actueel

Verdien 676 euro per jaar als zzp'er

Lotte Grimberg 29 juli 2014

Zzp'ers kunnen geld besparen door een zakelijke rekening te kiezen die bij hun behoeftes passen, blijkt uit berekeningen van Knab in samenwerking met Direct Research. Zzp'ers blijken geen andere behoeftes te hebben bij hun zakelijke rekening dan bij hun privé rekening. Toch gaan zakelijke rekeningen vaak gepaard met hoge kosten, zoals voor het aanhouden van een rekening, de rente op roodstand en de kosten per overboeking. Daarnaast is de rente op het spaarsaldo vaak laag.

VoordeelcalculatorDe Voordeelcalculator van Knab beweert dat men gemiddeld 4.256 euro aan lopend saldo heeft op een zakelijke rekening, 42.915 euro aan spaarsaldo en gemiddeld 68 transacties per maand doet. Door slim te zijn met een zakelijke rekening kan een zzp'er gemiddeld 676 euro per jaar besparen. De hoogte van het voordeel voor de zzp'er wordt berekend op basis van het gemiddelde saldo, gemiddelde spaarsaldo, gemiddelde aantal transacties per maand en het aantal zakelijke rekeningen.

Financiële huishoudingUit onderzoek van Direct Research blijkt dat de financiële administratie de minst geliefde bezigheid is van zzp’ers (41%). Jeroen Sakkers van ZZP Barometer, de onderzoeksmonitor over en voor zzp’ers, freelancers en zelfstandige ondernemers: "Zzp’ers zijn vaak niet gefocust op hun financiële huishouding. Ze weten dan ook niet dat ze geld mislopen door een zakelijke rekening te openen bij een bank die hun op zakelijk vlak niet op maat bedient. De Voordeelcalculator van Knab wijst uit dat zzp’ers veel geld kunnen besparen door over te stappen.’’