Nieuws Actueel

Verhoudingen tussen De Skihut en gemeente Almelo staan op scherp

Van onze redactie 14 januari 2015

De boete van 2.500 euro, een dwangsom, is in september opgelegd vanwege verschillende overtredingen. Tijdens verschillende controles is onder meer geconstateerd dat De Skihut zich niet aan de openingstijden hield, er waren regelmatig ‘schermutselingen’ voor het pand, er waren meerdere meldingen van geluidsoverlast en er lagen vaak scherven op straat van kapotte glazen.

Bezwaar

De eigenaren van De Skihut hebben bezwaar aangetekend tegen de dwangsom. Na nieuwe overtredingen volgde er een nieuwe dwangsom. En daarop volgde ook een formeel bezwaar van de twee. Eigenaar Van de Velde van De Skihut stelt dat bij hem noch bij zijn zakenpartner brieven van de gemeente over de kwestie zijn binnengekomen. In een brief aan de gemeente stelt hij dat ‘het even tijd nodig heeft gehad’ voor klanten weten hoe er in De Skihut wordt gewerkt en hoe laat de zaak sluit.

Van de Velde stelt in de brief aan de gemeente dat er elders in de stad veel meer aan de hand is, maar dat hij geen andere bedrijven wil beschuldigen. ‘Er zijn genoeg cafés in Almelo die wekelijks overtredingen maken’, stelt de ondernemer. Ook zegt hij dat vanuit de zaken in het Amaliaplein veel mensen met glazen naar De Skihut lopen.

Foto: Het Amaliaplein in Almelo. (Lenneke Lingmont)