Nieuws Actueel

Verkoop ABN op korte termijn in ministerraad

Van onze redactie 17 maart 2015

Image 4811971

Dijsselbloem had de Kamer eerder gemeld dat hij in het eerste kwartaal van 2015 een besluit wilde nemen. Dat zal waarschijnlijk komende vrijdag of de vrijdag erna gebeuren. Dijsselbloem schat nog altijd dat een beursgang 15 miljard euro kan opleveren. De Staat stak sinds de nationalisatie in 2008 21,7 miljard euro in de bank. In totaal, ook voor verzekeraar ASR, is 30 miljard euro met de redding van ABN gemoeid geweest.

Beurs Bij de verkoop wordt ABN in delen naar de beurs gebracht. Dijsselbloem wil daarmee rustig beginnen. Aan het einde van het jaar zullen nog niet alle aandelen verkocht zijn, zei hij. De beursgang zal begeleid worden door een of meer zakenbanken. De kosten daarvan zullen in elk geval lager zijn dan 400 miljoen euro, aldus de minister.

Dijsselbloem zei eerder dinsdag bij BNR Nieuwsradio dat de fraude van ABN AMRO-medewerkers in Dubai de beursgang niet zal vertragen. Dijsselbloem wilde zelf overigens nog niet spreken van fraude. ,,De interne regels zijn overtreden, maar of het fraude is, is nog niet zeker'', zei hij bij RTL Z. Vooralsnog lijkt het er op dat het in Dubai gaat om een incident dat door de ABN-leiding goed is afgehandeld met onder meer het ontslag van de medewerkers.