Nieuws Actueel

Verkoop failliet Polare is rond

Jeroen Jansen 7 april 2014

Met de verkoop van de voorraden en inventaris van de Polare-boekwinkel in Zwolle afgelopen week is het verkoopproces van de failliete boekwinkelketen afgerond. Voor 16 winkels is een doorstart gerealiseerd. Curator Kees van de Meent denkt half april een eerste faillissementsverslag te kunnen publiceren, zei hij maandag.

Lees ook:Dit gebeurt er met de Polare winkels

Dat moet meer duidelijkheid geven over de oorzaken van het faillissement en het aantal arbeidsplaatsen dat behouden blijft. In totaal zijn 16 winkels verkocht, voor 5 vestigingen is geen koper gevonden. In Zwolle hoopt bedrijfsleider Theo Bloks nog een nieuw pand te vinden om in de binnenstad met tweedehands boeken en ramsj verder te gaan.

Van de Meent zegt redelijk tevreden te zijn over de doorstart van 16 vestigingen. ,,Maar er zijn natuurlijk ook benadeelde partijen. Zoals werknemers die hun baan kwijt zijn en de schuldeisers in het faillissement.'' Hoeveel mensen in totaal hun baan behouden, kon Van de Meent nu nog niet zeggen. Daar zal later deze maand meer duidelijkheid over zijn.

Polare ging eind februari failliet. De boekwinkelketen ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was tot aan het faillissement eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures.