Nieuws Actueel

Verkoop inventaris MadDog betekent einde van roemrucht café in Denekamp

Van onze redactie 20 augustus 2015

Hiel FN

Het is rond zeven uur als zich enkele tientallen mensen hebben verzameld bij wat vroeger café De Hiel heette. Na de reünie en het afscheid van afgelopen zaterdag is er al veel verdwenen van de 'huisraad' van het café, zo wordt snel duidelijk.

ArmToch blijft er voor de liefhebbers genoeg over op deze laatste veilingavond. Nog een keer staat het personeel klaar om de mensen te helpen. Maar de kooplustigen weten zelf de weg en weten ook waar ze voor komen. Denekamper Marco Meinders komt maar voor een ding en dat is een arm van gips die uit de muur steekt. "We hebben in een grijs verleden armworsteltoernooien georganiseerd in De Hiel en die arm is het enige dat er nog van over is. Maar ik vrees dat het een lastig verhaal gaat worden, want hij zit verankerd in de muur, dus die krijgen we er nooit puntgaaf uit."

Gemengde gevoelensBedrijfsleider Bjorn Groener kijkt met gemengde gevoelens toe hoe mensen zich op zijn waar storten. "Je weet dat het gaat gebeuren en toch sta ik hier nog steeds met een kater", zegt de kroegbaas. "Jammer dat de eigenaar van het pand zo weinig medeleven toont met de jeugd van Denekamp. Waar moet die nu naar toe", vraagt Groener zich af. Het antwoord wordt gegeven door Siem Hesselink, Chiel Bonnes en Tom Blokhuis. De vriendengroep bestaat eigenlijk uit acht jongens, maar het trio is er met 200 euro op uitgestuurd om glazen en eventueel krukken voor hun keet te scoren.

Glazen"We gaan een keet maken in Beuningen en daar komen glazen en stoelen goed van pas", zegt Hesselink. Even later, als de veiling begint, kopen ze voor een paar euro tientallen glazen. Bovendien scoren ze een mooi bord van een biermerk dat ter verfraaiing van hun keet zal worden gebruikt. Tevreden keert het trio huiswaarts.

BarrenComplete barren, spiegels, lampen, een danspaal, dartborden, schilderijen en klokken wisselen van eigenaar. Veel is afgelopen weekeinde al verdwenen naar de loodsen van plaatselijke carnavalsclubs. Zo blijft het toch nog een beetje bij de oude klanten.

Foto: Frans Nikkels