Nieuws Actueel

Verkoop XL-condoom groeit, penis niet

Bram de Vrind 24 februari 2015

Uit 'onderzoek' blijkt dat de verkoop van extra large condooms de afgelopen vijf jaar met maar liefst 85 procent is toegenomen. Dat ligt echter niet aan de groei van de Nederlandse jongeheer. De gemiddelde penislengte is namelijk niet veranderd.

De stijging in de XL-condoomverkopen werd geconstateerd door webshop Condoomfabriek.nl. Uit het onderzoek, waarbij 11.340 klanten werden ondervraagd over hun penislengte, bleek echter ook dat de gemiddelde lengte van de penis de afgelopen jaren niet is gegroeid. Het gemiddelde blijft tussen de 12 en 17 centimeter.

ZelfverzekerderDe onderzoekers stellen dat de groei in de XL verkopen mogelijk te maken heeft met het ego van de mannen. Kopers van de XL-condooms gaven aan zich zelfverzekerder te voelen als het grote condoom goed past.

AfglijdenCo-ceo Robin Weesie van Condoomfabriek.nl waarschuwt echter voor te grote condooms. "Op zich is er niets mis met het kopen van XL-condooms, maar het zal meer risico's met zich meebrengen dan een goed passend condoom. Een te groot condoom zal sneller afglijden en kan ook sneller scheuren door de extra wrijving."

Paar millimeterEen condoom voor de groot geschapen man is over het algemeen slechts een paar millimeter groter dan een normaal exemplaar. Door dit minimale verschil lijkt een XL-condoom vaak net zo goed te passen als de standaardversie, maar in de praktijk is de kans op afglijden groter.