Nieuws Actueel

'Verliezen bij opening Wall Street'

Van onze redactie 17 maart 2015

Image 4811752

De Fed begint vandaag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Beleggers hopen meer te weten te komen over het tijdstip van een renteverhoging, de eerste sinds 2008. De Fed zou mogelijk af kunnen stappen van de omschrijving ,,geduld'' te zullen hebben met het verhogen van de rente, denken economen.

Voor opening werd gemeld dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten vorige maand met 17 procent is gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat kwam door het slechte winterweer in grote delen van de VS.

Cijferseizoen

Het aandeel American Airlines staat flink hoger voorbeurs. De luchtvaartmaatschappij wordt opgenomen in de S&P 500. Weight Watchers International, dat diëten ontwikkelt om af te slanken, gaat juist fors omlaag na een adviesverlaging door Credit Suisse.

Het cijferseizoen in de VS is vrijwel ten einde. Na het slot komen nog resultaten van de softwarebedrijven Adobe Systems en Oracle.

Netflix

Mogelijk kan de aanbieder van internettelevisie Netflix onder druk komen te staan door een bericht van The Wall Street Journal dat technologiegigant Apple zijn eigen onlinetelevisiekanaal wil opzetten.

Verder werd gemeld dat winkelvastgoedbedrijf Macerich een overnamebod van de grotere concurrent Simon Property Group heeft verworpen. Dat bod bedroeg inclusief schuld ruim 22 miljard dollar.

De leidende Dow-Jonesindex sloot maandag 1,3 procent in de plus op 17.977,42 punten. De S&P 500 steeg eveneens 1,3 procent tot 2081,19 punten en de Nasdaq won 1,2 procent tot 4929,51 punten. Daarmee werd de sterkste opmars neergezet sinds begin februari.