Nieuws Actueel

Vermeende opdrachtgever liquidatie Huijbergen opgepakt

Van onze redactie 27 februari 2015

Liquidatie Huijbergen Een van de verdachten is een 40-jarige Amsterdammer die wordt beschouwd als de opdrachtgever voor de liquidatie van Gintas Macionis in Huijbergen een jaar geleden, maakte de politie bekend.

De 2 andere verdachten uit Bergen op Zoom en Oost-Souburg worden verdacht van betrokkenheid bij de drugsbende. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte, aldus een woordvoerder.

Aan de actie vrijdag doen 200 politiemensen mee. Op 15 plaatssen in West-Brabant, Zeeland en Amsterdam wordt gezocht naar drugs, wapens en geld. In Putte werd een hennepkwekerij gevonden.

De 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen werd in februari op de oprit van zijn recreatiewoning in de Brabantse plaats door het hoofd geschoten. Voor de liquidatie werden vorig jaar al 3 verdachten uit de Balkan opgepakt. Zij hebben waarschijnlijk bemiddeld, voorbereid en en uitgevoerd.

Bekentenis De zaak tegen de verdachten kwam aan het rollen door de biecht van een betrokkene. Een man die in Duitsland in de gevangenis zit begon te vertellen dat hij bij de liquidatie aanwezig is geweest. Hij heeft de 31-jarige Nermin B. aangewezen als de schutter.

Gintas Macionis had een conflict met de vermeende opdrachtgever, een hennepcrimineel van Marokkaanse komaf. De ex-vrouw van het slachtoffer heeft hem aangewezen als de opdrachtgever.