Nieuws Actueel

'Vermist' meisje (16) lijkt vertrek naar Syrië op Twitter te bevestigen

Van onze redactie 14 november 2014

Verschillende andere tweets doen voorkomen dat de twitteraar in ieder geval niet in Nederland is, maar ergens in de Arabische wereld. Zo wordt er gepraat over 'vis uit de Eufraat' en 'Moge Allah ons herenigen nog hier in Dunya en anders in Akhirah'.

Onduidelijk Of het inderdaad het Achterhoekse meisje is dat via Twitter reageert is onduidelijk. Het Twitteraccount is in ieder geval hetzelfde als het meisje op haar middelbare school in Lichtenvoorde gebruikt.

En in een - inmiddels verwijderd - antwoord aan een verslaggever van De Gelderlander laat ze weten 'in een klein dorpje omringd door weilanden in Oost-Gelderland' te zijn opgegroeid. Ook vraagt ze in een conversatie met iemand: 'of mot ik me oe ploat proat'n zo as ze heer in de achterhook doen'.

Verder plaatst ze 14 september op Twitter: 'Dus wij krijgen vrij van school omdat er kermis is'. Zondag 14 september was er inderdaad kermis in Lichtenvoorde.

Bombardement Ook heeft ze al een bombardement meegemaakt, twittert ze op 5 november: 'Dit is de eerste keer dat ik meemaak dat die vuile honden boven mij waren en bommen gooiden.'

Dit is de eerste keer dat ik mee maak dat die vuile honden boven my waren en bommen gooiden. Allahu Akbar

— Zawjatu Abou Mujahid (@BintMBMA) 5 november 2014