Nieuws Actueel

Vermist toestel vloog uren door

Jeroen Jansen 13 maart 2014

De vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines lijkt over Maleisië naar het westen te zijn gevlogen nadat het toestel vermist was geraakt. Anonieme bronnen met kennis van het onderzoek hebben dat donderdag tegen persbureau Bloomberg gezegd.

Lees ook:

Wanneer komt papa op Skype?Sprankje hoop vervlogenOpgelost in het grote nietsBoeing 777 spoorloos verdwenenBoeing 777 zond geen noodsignaal uitBoeing 777 zeer betrouwbaarOpgelost in het grote nietsPassagiers rampvlucht bereikbaarFeest in cockpits Malaysia Airlines

Volgens de Amerikaanse onderzoekers hebben radarsystemen op de grond de Boeing nog opgepikt nadat de transponder, waarmee het toestel getraceerd kan worden, was gestopt met het uitzenden van signalen. Het toestel zou, zoals de Maleisische autoriteiten eerder suggereerden, van zijn koers richting Peking in het noordoosten zijn afgeweken.

In plaats daarvan zou het ver naar het westen zijn gevlogen, over Maleisië. Volgens de anonieme bronnen van Bloomberg bleef het toestel die koers aanhouden, in ieder geval tot het moment dat het buiten bereik raakte van de Maleisische radar.