Nieuws Actueel

'Vermiste Mariska (21) bij tankstation Megen gezien'

Van onze redactie 14 februari 2015

Deze man, de bestuurder van de auto, reed na getankt te hebben zonder te betalen door. De pomphouder heeft een foto van bewakingsbeelden van het tankstation op Facebook gezet. De kentekens van de auto waren afgeplakt. De bestuurder is op de beelden onherkenbaar door een pet en de bijrijdster verschuilt zich achter de kraag van een jas.

Familie: 'Ze leeft nog' Het tankstation bevindt zich aan de provinciale weg Noord-Zuid (N329), 400 meter ten zuiden van het dorp Megen.

"We zijn, toen we via sociale media de foto zagen, direct naar het tankstation gereden", zegt een goede vriend van de familie tegenover De Gelderlander. "Op de foto wisten we al vrij zeker dat dit Mariska is. Toen we de bewegende camerabeelden van het tankstation zagen, wisten we het zeker. Haar ouders hebben de foto ook gezien en zijn er zeker van dit hun dochter is. Nu weten we in elk geval dat ze nog leeft."

Of de bestuurder van de auto dezelfde man is met wie de vermiste Nijmeegse zondagmiddag in Nijmegen gezien is, is onbekend. Vader Marcel Peters denkt dat zijn dochter, zo zei hij eerder in de krant, ontvoerd is.

Oss De auto met Mariska is later vrijdag, nog altijd met afgeplakte kentekens, ook gezien in Oss. Dat zegt de Megense pompeigenaar Richard van Breda. "Dat vertelde een klant van ons." De kentekenplaten van de auto waren eerder vrijdagmiddag op het pontje over de Maas tussen Appeltern en Megen, 1,5 kilometer van het benzinestation vandaan, al afgeschermd. Dat vertelden klanten die ook op het veer stonden aan de pomphouder.

Onderzoek De politie is, leert navraag, ter plaatse geweest en heeft de beelden waarop te zien is dat zonder te betalen getankt wordt onderzocht. "Dit nemen we mee in ons onderzoek naar de vermissing van de vrouw", zegt een politiewoordvoerster die verder niks over de zaak kwijt wil.

Vrienden van de sinds zondagnacht vermiste Mariska uit de wijk Neerbosch-Oost hebben eind van de week her en der in Nijmegen flyers uitgedeeld.

Sporenonderzoek naar de dinsdagavond aangetroffen zwarte Fiat Punto van Mariska in de buurt van haar ouderlijk huis, heeft 'niets opgeleverd'. Bij gebrek aan harde aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf, is er nog geen groot rechercheteam op de zaak gezet.