Nieuws Actueel

Vermiste Nijmeegse Mariska Peters 'vertelt altijd waar ze is'

Van onze redactie 13 februari 2015

Sinds zondagnacht wordt zijn dochter Mariska (21) vermist. Er is niets meer van haar vernomen. De politie doet breed onderzoek naar de verdwijning en sluit een misdrijf niet uit. Haar familie en vriend vrezen dat zij mogelijk is ontvoerd. Vrienden van Mariska hebben via Facebook een eigen zoektocht georganiseerd. Op aanraden van een paragnost zijn vrienden woensdagmiddag in een bos in de Ooijpolder naar haar gaan zoeken. De zoektocht leverde niets op.

Fiat Punto De paniek slaat pas echt toe als dinsdagavond de zwarte Fiat Punto van Mariska wordt teruggevonden op de hoek van de Symfoniestraat en de Paukenstraat in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost, op nog geen kilometer afstand van het ouderlijk huis in dezelfde wijk. De teruggevonden auto zou niet al langere tijd op de plek hebben gestaan waar deze gevonden werd.

Niet goed Peters: "De auto was niet afgesloten. Haar tas met portemonnee lag er nog gewoon in." Marleen van Raay, Mariska's peettante: "Mariska neemt haar tas overal mee naartoe, die verliest ze nooit uit het oog. Dit is niet goed."

Zorgen "Ook wij vinden het natuurlijk erg vreemd dat we haar tas en portemonnee in de auto hebben gevonden", zegt politiewoordvoerder Frank de Valk. "We maken ons ernstige zorgen. Op dit moment houden we alle opties open, ook een misdrijf."

Van een zogenaamd Team Grootschalig Onderzoek, een groot rechercheteam, is nog geen sprake, daarvoor ontbreekt een harde aanwijzing voor een misdrijf. Wel is een aantal rechercheurs met het onderzoek naar de vermissing bezig, zegt De Valk.

Action Mariska, caissière bij de Action in Beuningen, is een spontane, directe, loyale en eerlijke meid, zeggen haar vrienden en haar familie. Vader Marcel: "Ze laat altijd weten waar ze is."

Toch heeft Mariska in de nacht van haar verdwijning iets verborgen gehouden voor haar naasten. Terwijl haar ouders al op bed liggen, roept ze naar haar moeder dat ze nog even naar haar vriendin Christina in stadsdeel Lindenholt gaat. Maar Christina weet van niets. Mariska komt er nooit aan. "En tegen iemand anders heeft ze gezegd dat ze naar een collega ging. Ook dát was niet waar, 2 leugentjes", zegt hartsvriendin Precilla. "Ze vertelt mij altijd alles. Op dit na dus."

Man Een getuige zou gezien hebben dat Mariska op zondagmiddag bij een man in de auto was gestapt, op dezelfde plek waar de Fiat Punto later is teruggevonden. Had ze zondagnacht een afspraak met diezelfde man? Vader Marcel denkt van wel. "Ik denk dat hij haar de auto uitgetrokken heeft. Dat ze is meegenomen." Een ontvoering. Vriend Bradley vermoedt hetzelfde. "Als ze niet meer leeft, dan was ze toch allang gevonden?"

Volgens vriendin Precilla had Mariska zondag haar werkkleren al klaargelegd en haar boterhammen al gesmeerd voor de volgende dag. "Dat wijst erop dat ze van plan was gewoon weer thuis te komen."