Nieuws Actueel

Verslaafd aan apps

Rik Nizet 7 mei 2014

Eén op de acht mobiele gebruikers is verslaafd aan applicaties. Het aantal verslaafden neemt bovendien snel toe. Een verslaafde start minstens 60 keer per dag een app op. Een gemiddelde gebruiker van mobiele applicaties doet dit tien keer per dag. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek door consulent Flurry, gebaseerd op een half miljoen apps op meer dan 1,3 miljard apparaten.

‘Mobile addicts’ - mobiele verslaafden dus - is de term die Flurry geeft aan de groep van extreem intensieve gebruikers van mobiele applicaties, die meer dan 60 keer per dag een app lanceren. Deze groep groeide vorig jaar met een duizelingwekkende 123 procent, meer dan een verdubbeling. Inmiddels zijn volgens Flurry 12,5 procent van alle applicatie-consumenten verslaafd.SupergebruikersDe groep verslaafden groeit veel sneller dan andere groepen van gebruikers. De groep ‘supergebruikers’ (mensen die 16 tot 60 keer per dag een applicatie opstarten) groeide met 55 procent. De groep ‘matige gebruikers’ (minder dan 16 keer per dag) groeide met slechts 23 procent. Flurry berekent dat nu wereldwijd 176 miljoen mensen verslaafd zijn aan apps. Rekening houdend met 16 wakkere uren per dag, starten zij ongeveer elk kwartier een app op.Terwijl bij de bezitters van smartphones de mannen net in de meerderheid zijn (52 procent), is een kleine meerderheid van de verslaafden vrouw (52 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat deze verslaving relatief minder vaak voorkomt bij 55-plussers en 25- tot 34-jarigen en relatief juist vaker onder 35- tot 54-jarigen en 13- tot 24-jarigen.Lees verder.