Nieuws Actueel

Verstoppertje spelen in IKEA

Rik Nizet 9 juli 2014

Altijd al eens een tijdje in een Ikea-kast willen zitten, of onder een bed willen kruipen in het meubelwarenhuis? Volgende week dinsdag kan er in de Ikea-vestiging in het Belgische Wilrijk verstoppertje worden gespeeld. Deelnemers moeten zich wel hebben aangemeld.

Ikea België willigt hiermee een wens in van de 29-jarige Antwerpse Elise. Zij wilde graag nog voor haar 30e een keertje met vrienden verstoppertje spelen in een Ikea. Haar oproep op Facebook kon op veel enthousiasme rekenen en kwam ook Ikea ter ore. "De winkel is in principe geen plaats voor verstoppertje, maar wij willen ook openstaan voor ludieke acties. En dus hebben we haar uitgenodigd om afspraken te maken'', aldus een woordvoerster van Ikea België woensdag.

Maximaal 50 deelnemersEr komen zeven speelrondes van een uur en met maximaal 50 deelnemers. Er mag alleen in de showroom worden gespeeld, zodat klanten nog veilig en prettig kunnen winkelen. Ook zijn er afspraken gemaakt over als er iets kapotgaat. "Het moet voor iedereen leuk blijven.'' Een promotiestunt is het zeker niet, verzekert de zegsvrouw.

LogerenHet is volgens de woordvoerster naar haar weten de eerste keer dat een dergelijk verzoek is gedaan. Ikea krijgt regelmatig vragen of een logeerpartijtje in een van de winkels mogelijk is.