Nieuws Actueel

Vervanging hectometerbordjes: A15 op de schop

Rik Nizet 19 mei 2014

Rijkswaterstaat begint eerder met de grote vervangingsklus van hectometerbordjes op de snelwegen zodat weggebruikers beter weten hoe hard ze mogen rijden. Als eerste komt maandag de snelweg A15 aan de beurt.Lees ook:Snelheidslimiet overal zichtbaar

Eigenlijk zou de operatie pas volgende maand beginnen, maar de bordjes zijn eerder klaar. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigde een bericht hierover in De Telegraaf.

VerwarringOm verwarring over de maximumsnelheid te voorkomen, zal om de kilometer op de hectometerbordjes langs de snelweg de maximumsnelheid worden aangeven. De komende weken gebeurt dat behalve op de A15 ook op de A1, A2, A4 en A12. Na de zomer volgen de andere snelwegen. De aanpassing kost ongeveer 2,3 miljoen euro.

SnelheidslimietIn totaal gaat het om ruim 5000 geheel nieuwe bordjes. De snelheidslimiet is bovenaan te zien. Het werk moet aan het eind van het jaar klaar zijn.

Op snelwegen met drie of meer rijstroken zullen ook de hectometerbordjes links van de weg worden voorzien van de snelheidsaanduiding.