Nieuws Actueel

Verwarde man richt vernielingen aan in kerk Culemborg

Van onze redactie 18 februari 2015

Een 24-jarige man uit Culemborg is opgepakt; hij maakte veel stampij bij zijn aanhouding en was volgens de politie erg verward. Rond 2.30 uur hoorden omwonenden glasgerinkel in de Middelcoopstraat. Ze belden de politie die poolshoogte ging nemen.

Tuinhek Agenten zagen midden op straat een man staan, die met een stuk tuinhek stond te zwaaien. Volgens de politie was hij gewond aan zijn handen en gezicht. Bij het zien van de politieauto maakte hij met zijn hand een schietend gebaar en schopte hij tegen de surveillancewagen.

De man rende weg, achtervolgd door de agenten. De Culemborger sprong op de kofferbak van een geparkeerde auto en viel op straat. Hoewel hij volgens de politie flink tegenstribbelde, werd hij in de boeien geslagen en naar de eerste hulp gebracht. Nadat hij daar was geholpen, werd hij vastgezet op het politiebureau.

Kerk De politie ontdekte dat was ingebroken in de Molukse kerk in de Middelcoopstraat. Binnen waren vernielingen aangericht. De auto waar de man op sprong, raakte beschadigd. Het hek waarmee de verdachte stond te zwaaien, had hij uit de tuin van een woning gehaald.