Nieuws Actueel

Verzekerd voor als je een hole-in-one scoort

Caroline Spilt 11 juni 2015

Golfen hole in one verzekeren groot

Je kan het zo gek niet verzinnen of je kan er een verzekering voor afsluiten: regen op je trouwdag, een neerstortende drone - zelfs al bestaat er nog geen enkel land wetgeving over het gebruik - en vanaf tien euro per maand is je kat verzekerd voor medische kosten. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De Franse verzekeraar SantéVet heeft het gemunt op de Belgische markt. Met hun verzekering voor hond en kat verwachten ze in een jaar vijftien duizend contracten af te sluiten. Wat ze zich dus doen, is zich richten op de middenklasse, het huishoudbudget.

Beperkt cliënteelOf het gaat werken? "Al enkele verzekeraars hebben in ons land geprobeerd dierenpolissen aan de man te brengen, maar er beleek slechts een beperkt aantal klanten voor," zegt Wauthier Robyns van beroepsvereniging Assuralia. Anderzijds, gaat het met de fietsverzekeringen in België hard. Bij makelaar B-safe zijn die in het afgelopen jaar verdubbeld.

TrouwdagDe Brusselse makelaar vander Haeghen: "Of letterlijk élk risico verzekerbaar is? Nee, maar er is veel mogelijk," zegt Tom Beke. "We hebben ook ooit een klant gehad die minimaal 20 graden wilde op de dag dat hij zou trouwen. Aangezien we in België wonen, moest daar een vrij aanzienlijke premie voor betaald worden: dertig procent van het totale budget. Maar het wás die dag 20 graden en de trouw kon gewoon doorgaan."

Hole-in-oneVerder kan je je verzekeren voor als je een perfecte hole-in-one scoort. Dan betaalt je verzekeraar je 200 euro om een rondje te geven in het clubhuis. En als je vakantie niet door kan gaan omdat je je examens moet overdoen, dan is er een polis die je reis terugbetaalt.