Nieuws Actueel

Verzekeringspremie brommobiel stijgt door vele ongevallen

Van onze redactie 22 april 2015

Image 4870286

De Canta wordt niet alleen gebruikt door ouderen en gehandicapten, maar is ook populair onder jongeren. Een rijbewijs is niet nodig voor het hoekige autootje dat overal mag parkeren en zowel op de stoep, de rijbaan als op het fietspad mag rijden. Doordat de Canta slecht is beveiligd, is het wagentje ook geliefd bij gelegenheidsdieven.

Veel letselschade Toch zijn het niet de jongeren of dieven die de verzekeraar op kosten jagen, stelt Eshuis. De Canta is nogal plomp gebouwd en haalt snelheden tot 45 kilometer per uur. Eshuis: "Als je dan een fietser of een voetganger raakt, raak je die ook fors. We moeten daardoor veel letselschade uitkeren."

Premiestijging Voor een WA-verzekering betalen Cantabezitters nu nog zo’n 30 euro per jaar. Vanaf 1 mei, als het nieuwe verzekeringsjaar begint, wordt dat zo’n 100 euro. Eshuis: "We weten dat dat een gevoelige stijging is. Daarom hebben we geprobeerd alle klanten telefonisch in te lichten. Wie wil overstappen naar een andere verzekeraar, mag dat."

Hoeveel Canta-gebruikers dat hebben gedaan, is nog niet bekend. Naar schatting rijden er ongeveer 3.000 van deze wagentjes in Nederland. Het overgrote deel daarvan is verzekerd bij Unigarant.