Nieuws Actueel

Via Airbnb krijg ik de hele wereld op visite

Van onze redactie 23 augustus 2014

Ook in Zeeland. Mijn gasten komen overal vandaan. Ik krijg eigenlijk de hele wereld op visite," vertelt Sascha Pfeifer. Hij verhuurt zijn huis via Airbnb, net als meer dan achthonderdduizend mensen in honderdnegentig landen. Airbnb werd in 2008 in Amerika opgericht en is een groot succes: meer dan zeventien miljoen mensen boeken accommodaties via deze site. Je kunt je gratis aanmelden, als huurder en verhuurder. Verblijven zijn er in elke prijscategorie: studentenkamers voor een paar tientjes of een penthouse voor tweehonderd euro per nacht. Als verhuurder kun je dus een kamer van je woonhuis verhuren, of je hele huis.

Sascha kocht vijf jaar geleden een huis in de Sint Jacobsstraat in Vlissingen. Op de benedenverdieping vestigde hij een yogastudio, op de bovenverdieping woont hij zelf. Maar niet altijd. "Twee jaar geleden ben ik begonnen met het verhuren van de bovenverdieping. Zelf reis ik ook veel via Airbnb. Het persoonlijke spreekt mij aan. Ik denk dat Airbnb daarom zo'n succes is. Het is niet anoniem, je hebt contact met anderen. Van tevoren vraag ik mensen die een aanvraag indienen om iets over zichzelf te vertellen, zodat ik een idee heb wie er komt. En als mensen aankomen, heet ik ze welkom en vertel ik over de omgeving."

Daarna gaat hij weg en slaapt hij bij zijn partner. Zijn huis is dan tijdelijk in handen van de gasten. Privéspullen zet Sascha dan op zolder, maar het meeste blijft natuurlijk gewoon staan. "In het begin was dat wel moeilijk, maar het gaat altijd goed. Mijn boeken en antiqiteiten laat ik gewoon staan. Soms breekt er een kopje, maar dat is niet erg. En uiteindelijk zijn het ook maar spullen, ik ben daar niet zo aan gehecht." Sascha is erg te spreken over Airbnb. "De service is goed en je bent verzekerd. Je hoeft niets te doen, zij regelen alles. Het voelt veilig. Als je het leuk vindt om met anderen in contact te komen en wat bij te verdienen, is dit echt een aanrader."

Lees het volledige artikel in de Zomerkrant