Nieuws Actueel

Video: Portemonnee verloren met bizarre afloop

Rik Nizet 13 mei 2015

Video beurs gevonden sociaal experiment 335

Wat zou je doen wanneer je een portemonnee met inhoud op straat ziet liggen? Geld in je zak stoppen en doorlopen of de eigenaar achterhalen? Bij wijze van sociaal experiment dropten de makers van DennisCeeTv een beurs met 100 dollar, identiteitskaart en creditcard op straat. De meeste voorbijgangers attenderen de man vrijwel direct zodra hij de beurs laat vallen. Tot die ene man. Hij trekt de aandacht van de cameraploeg. De achtervolging wordt ingezet.

ShoppenIn het Youtube-filmpje van DennisCeeTv is te zien hoe de man de portemonnee pakt, de inhoud controleert en vervolgens gaat shoppen in een nabijgelegen winkelcentrum. Met in zijn kielzog de cameraploeg die alles haarfijn vastlegt. Met een blauwe creditcard rekent hij onder meer een paar schoenen af.

AdresEenmaal buiten het winkelcentrum bekijkt de man de identiteitskaart en begint te lopen. Niet naar zijn huis, maar naar het adres van de eigenaar van de portemonnee. Aangekomen bij de woning, besluiten de makers van DennisCeeTv de man aan de tand te voelen en hem te confronteren met zijn shopgedrag op 'andermans' creditcard. Het antwoord van de licht verbouwereerde man is verbluffend én eerlijk.