Nieuws Actueel

Video: Ramkraker ramt ramkraker

Rik Nizet 17 december 2014

Een ramkraak in Bodegraven is begin november met een sisser afgelopen. In plaats van de pui van een telecomwinkel te vernielen, ramde de bestuurder per abuis zijn maatje die net was uitgestapt. Met een lam pootje en een illussie armer dropen de daders af, zo blijkt uit beelden die Opsporing Verzocht dinsdag uitzond.

De criminelen kwamen in de nacht van woensdag 5 november rond 03.00 uur aan in een rode Volkswagen Golf bij de BBM Mobiel telecomwinkel aan de Kerkstraat in Bodegraven. Op bewakingsbeelden is te zien dat de klap niet hard genoeg is. De bestuurder rijdt nogmaals achteruit voor een tweede poging. Op dat moment wil een andere dader iets uit de achterbak pakken. Z'n maat ziet dat niet en rijdt de andere dader klem tussen de auto en de pui. Hij hinkelt gewond weg en de daders staken de poging.

Gewond Die ene ramkraker moet behoorlijk gewond zijn geraakt aan zijn linkerbeen of -knie. Mogelijk heeft hij zich door een huisarts of in het ziekenhuis laten behandelen.

De rode Volkswagen wordt meteen na de mislukte ramkraak neergezet aan de Zeelt in de wijk Broekgraven in Bodegraven. Door de klap tegen de pui had de auto een kapot achterlicht.

GestolenDe Volkswagen Golf blijkt de avond voor de overval op dinsdagavond 4 november rond 18.00 uur gestolen te zijn vanaf de Suringarstraat in Leiden.

Twee mannenEen oplettende buurtbewoner kon zich nog herinneren dat hij twee mannen had gezien toen die Golf werd weggenomen. Eén van hen kon hij goed beschrijven en is dus mogelijk één van de ramkrakers. Het is een jonge lichtgetinte man en ergens tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij droeg een witte pet met daaronder donker krullend haar.