Nieuws Actueel

Video: Uren opgesloten in Ryanair-toestel

Bram de Vrind 21 februari 2014

De politie heeft passagiers moeten bevrijden die uren zaten opgesloten in een toestel van Ryanair. Het cabinepersoneel weigerde de passagiers van de 11 uur vertraagde vlucht te laten gaan en bood ze evenmin eten en drinken.

Dat zou blijken uit deze video die deze week op Youtube werd gezet. De passagiers van Ryanair Vlucht 8347 van Londen Stansted naar Porto hadden op 14 februari om 20:25 moeten vertrekken. Maar elf uur later waren ze nog steeds in Engeland.

Vliegveld geslotenDe passagiers vroegen eerst vergeefs om eten en drinken. Ze besloten vervolgens de politie in te schakelen om hun recht uit te oefenen om het toestel te verlaten. Toen de passagiers 3 uur vastzaten in het toestel, kwam de politie het toestel binnen. Probleem was echter dat het vliegveld inmiddels was gesloten en dat de inzittenden dus niet zomaar de terminal in konden wandelen.

OpenbrekenDe agenten besloten uiteindelijk maar de deuren van de terminal open te breken zodat de passagiers daar in ieder geval binnen konden. Na 3,5 uur mochten de passagiers dan eindelijk het toestel verlaten. Het zou vervolgens nog tot 8:30 uur duren voordat ze eindelijk naar Portugal konden vliegen, aldus de maker van de video João Pinheiro.

ConsumptiebonnenDe Britse krant The Independent meldt dat Ryanair excuses heeft gemaakt voor het veroorzaakte ongemak en dat de vertraging was veroorzaak door 'slechte weersomstandigheden'. De vliegmaatschappij stelt dat de passagiers wél tegemoet zijn gekomen, met consumptiebonnen.