Nieuws Actueel

Vier campings in Twente en de Achterhoek behoren tot de beste van Europa

Van onze redactie 19 januari 2015

De vier campings in Twente en de Achterhoek mogen zich tooien met de titel ANWB-Best-Erkende-Camping-2015.

Hoogste scoreDe ANWB zocht in Europa de beste campings uit en keerde maandag het predicaat uit. 129 campings in Europa ontvingen de titel, waarvan Nederland volgens de ANWB de hoogste score bereikte van alle landen. De campings hebben alle de classificatie van de ANWB van het maximale aantal van vijf sterren en zijn onderzocht op onder meer de voorzieningen, sanitair en terrein. Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijke campinginspecties van de ANWB.

De Papillon, Marveld, en De Twee Bruggen werden al eerder door de ANWB onderscheiden. De Molenhof is met de onderscheiding nieuw in 2015.

EuropaIn de ranking van campings staat Nederland op de eerste plaats, gevolgd door Italië. Spanje is derde en Duitsland nummer vier. Het populaire vakantieland Frankrijk is gezakt van een derde plek vorig jaar naar de vijfde plaats.

ADAC-Camping Award 2015Voor camping De Papillon Denekamp valt de ANWB-score samen met de ADAC-Camping Award 2015, die De Papillon afgelopen vrijdag ontving als meest duurzame camping. In Stuttgart werd vrijdag tijdens het internationale Campinggala aan het echtpaar Kerstin en Alex Wassink de Duitse internationale toeristische prijs toegekend omdat de camping in Denekamp er in slaagde om het duurzaam ondernemen tot in ieder aspect van de inrichting toe te passen.

Lees ook: Camping De Papillon in Denekamp winnaar Camping Award 2015

Foto: Emiel Muijderman