Nieuws Actueel

Viergangenpizza in MTV-show Brothers Green

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858686

Simpel, goedkoop en creatief zijn de kernwoorden van de show. "Het is op koken gericht, maar we zijn beiden muzikant en we gaan met veel muzikanten om. Dus het loopt een beetje in elkaar over", legt Josh uit aan BuzzE. "Soms koken we met een band en soms bereidt Mike spinazie terwijl ik de ukelele bespeel."

Kookattributen Josh en Mike zijn niet bepaald traditionele koks. De 2 mannen creëren met alledaagse voorwerpen nieuwe maaltijden. "Het doel is om zo min mogelijk kookattributen te gebruiken omdat ons publiek daar vaak weinig van in huis heeft", aldus Mike. ''We hebben een keer een ruggenkrabber gebruikt om te koken'', valt Josh zijn broer bij. De mannen hebben zelfs ooit een hele maaltijd bereid met alleen een schaar. "Het werd een salade. Je krijgt geen fijngesneden ingrediënten, maar het smaakte fantastisch", beweert Mike. "Mensen moeten denken: als hij kan koken met een schaar, dan kan ik dat ook wel met een mes."

Vreemdste gerechten In de show komen de vreemdste gerechten voorbij, zoals de Great Burger of China, een reusachtige hamburger met vlees in het brood zelf. "Elk soort vlees dat je tot je beschikking hebt, zoals garnaal, kip en varkensvlees, moet je erin gooien", aldus Josh. Ook de viergangenpizza verdient een vermelding. "In elke pizzapunt zit ontbijt, lunch, diner en een toetje verwerkt. Dus met elke hap die je neemt, proef je een andere maaltijd. En dat is dan het enige wat je die dag hoeft te eten", lacht Mike.

Bagels en donuts Hun inspiratie halen ze uit het New Yorkse leven. "We richten ons op eten dat je bij een tentje op straat koopt, want dat is leuk en je hoeft niet heel precies te werk te gaan", legt Mike uit. "Pizza is ook erg populair in New York, dus dat komt ook voorbij, net als bagels en donuts", voegt Josh toe. "En dan geven we er onze eigen draai aan. We doen inspiratie op en creëren een gekke Brothers Green-versie."

Koken voor sterren Maar af en toe reizen de broers ook de wereld rond terwijl ze artiesten backstage bezoeken. Zo lieten ze Enrique Iglesias in Malta kennismaken met lokaal voedsel: konijn en tonijn. "Veel artiesten krijgen niet de kans om lokaal voedsel te proeven of om een zelf gekookte maaltijd te eten. Dus zorgen wij voor iets vers en lekkers." De broers hebben inmiddels gekookt voor sterren als Ed Sheeran, David Hasselhoff, Charli XCX, Dizzee Rascal en Shawn Mendes.

"Het gaat niet om de recepten, maar het gaat om mensen inspireren. Sommige gerechten zijn raar en groot en andere zijn simpel. Maar zelfs bij de rare, grotere gerechten is elk onderdeel simpel te maken. Je kan altijd je eigen versie maken met het eten dat je in huis hebt", besluit Mike.