Nieuws Actueel

Vijf boeken om te lezen tijdens de feestdagen

Eveline Meijer 24 december 2015

Boeken Management Tips

Normaal gesproken heb je het er misschien wel te druk voor, maar er zijn stapels boeken die je als ondernemer gelezen wilt hebben. Nu de feestdagen voor de deur staan, is er opeens wel meer tijd. Een goed moment om eens in één van deze vijf boeken te duiken.

Vooruitkijken en terug redeneren, David Yoffie en Michael CusumanoAls er drie managers zijn die hun stempel op de wereld gedrukt hebben, zijn dat wel Bill Gates (Microsoft), Steve Jobs (Apple) en Andy Grove (Intel). Hoewel deze topmannen erg verschillende personen zijn, hebben ze wel vergelijkbare bedrijfsstrategieën. Auteurs David Yoffie en Michael Cusumano vergelijken de drie in dit boek en komen met vijf lijfregels die deze managers onderscheiden van hun concurrenten.

Scrum in actie, Petra de Boer en Willy WijnandsSteeds meer bedrijven maken gebruik van Scrum om met teams aan projecten te werken. Maar hoe werkt deze methode precies en hoe pas je hem toe op je eigen onderneming? In dit boek zijn de antwoorden op deze en meer vragen te vinden. Daarnaast bevat Scrum in actie diverse praktijkvoorbeelden, om aan te tonen welke waarde je uit Scrum kunt halen.

Online marketing expert in een week, Jeroen BertramsHet internet vraagt om een geheel nieuwe manier van marketen. Hoe kom je bijvoorbeeld aan hoogwaardig bezoek? Hoe creëer en onderhoud je een succesvol social media-profiel? En hoe adverteer je op social media? In Online marketing expert in een week worden twintig vormen van online marketing besproken. Aan jou om de juiste voor jouw bedrijf te kiezen.

Holacracy – De nieuwe manier van werken in een snel veranderende wereld, Brian RobertsonEen volledig nieuwe management-methode is Holacracy. Met deze techniek wordt je organisatie wendbaarder, transparanter en minder bureaucratisch. Het gevolg? Je kunt sneller inspelen op veranderingen, en dat is voor iedere onderneming een goede strategie. Beslissingsbevoegdheden liggen voortaan op de werkvloer, werknemers veranderen van rol waar nodig en problemen worden snel en transparant opgelost. In Holacracy wordt je precies verteld hoe het werkt en wat jij ermee kunt.

De ontdekking van de toekomst, Wim de RidderDankzij de snelle opkomst van en de ontwikkelingen binnen de technologie verandert de wereld in de komende decennia flink. Door deze ontwikkelingen te verkennen, zijn er toekomstbeelden voor 2025 voor onder meer de industrie en de financiële sector op te stellen. Hoe past jouw onderneming hierin? Dat vind je uit in De ontdekking van de toekomst.