Nieuws Actueel

Visboer uit zaal gezet om schaterlach

Lotte Grimberg 8 juni 2015

De Vlissingse visboer Henk Marijs (59) is vrijdag door cabaretier Jochem Myjer uit de theaterzaal gezet, vanwege zijn hysterische lach. De man werd in april door Q-music uitgeroepen tot Nederlander met de allerleukste lach. Hij won hiermee twee kaartjes voor de theatershow van Myjer. Maar lang heeft hij niet van zijn prijs mogen genieten.

Direct na de pauze werd de visboer verzocht om te vertrekken. "Een medewerker van het theater kwam vertellen dat Jochem in het eerste deel van de voorstelling ernstige concentratieproblemen had gekregen door mijn superharde lach", vertelt Henk Marijs in een interview met het AD. "Daarna zijn mijn dochter en ik ietwat geschrokken de zaal uitgegaan."

Het tweetal heeft het tweede gedeelte van de show verder gekeken op een beeldscherm in de foyer van het theater.

ConcentratieHenk Marijs kreeg als goedmaker een paar biertjes en na afloop besloot de cabaretier nog even langs te komen. Jochem Myjer bleek er achteraf zelf ook om te lachen. "Hij vertelde dat hij nooit had verwacht dat hij door mij totaal uit zijn concentratie zou raken", lacht Marijs.

Boos is de visboer niet. "Er zitten toch 1500 betalende mensen in zo'n zaal. Die kregen door mijn gehinnik niet de voorstelling waar ze recht op hebben''.