Nieuws Actueel

Vitro Plus krijgt bezoek van Minister Kamp

Een zaadje dat ín de verpakking uitgroeit tot een krop sla. Met die uitvinding heeft Vitro Plus in Burgh-Haamstede verschillende innovatieprijzen gewonnen. Minister van Economische Zaken Henk Kamp bezoekt het bedrijf maandag om het systeem te met eigen ogen bekijken, meldt de PZC.

Elodie Kint 9 december 2016

Henkkamp

Vitro Plus kweekt varens en sla in gebouwen in plaats van kassen. Het bedrijf kreeg subsidie vanuit de MIT-regeling (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) en heeft met dat geld alle TL-buizen vervangen door LED-verlichting.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Marieke Mandemaker

Ontwikkeling

,,Dat is niet alleen energiezuiniger, we kunnen er ook grotere planten mee maken. Eerst maakten we 'couveuseplantjes' die moesten volgroeien in kassen. Nu kunnen we een eindproduct maken." Dat is interessant voor meer dan alleen de varens en kroppen sla waar ze nu mee experimenteren.

,,We worden vanuit de hele wereld benaderd om het systeem dat we hebben ontwikkeld, toepasbaar te maken voor bijvoorbeeld het kweken van koffieplanten, bananen- en cacaobomen", aldus Stoutjesdijk. Hij vindt het een eer dat minister Kamp op bezoek komt.