Nieuws Actueel

'Vlakke opening op Wall Street'

Van onze redactie 14 november 2014

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel bleek dat de detailhandelsverkopen in oktober met 0,3 procent op maandbasis zijn gestegen, zo bleek voorbeurs. De stijging volgt op een afname van de winkelverkopen met 0,3 procent in september. De importprijzen in daalden in oktober met 1,3 procent op maandbasis.

De Amerikaanse chipmachinefabrikant Applied Materials meldde donderdag nabeurs dat het zucht onder het uitblijven van orders. Het bedrijf verwacht in het eerste kwartaal, dat in januari afloopt, een omzetgroei van 0 tot 5 procent ten opzichte van het vierde kwartaal.

Twitter

Het aandeel Twitter staat mogelijk in de belangstelling na een afwaardering van de bedrijfsobligaties naar 'junk' door kredietbeoordelaar Standard & Poor's. Ook dienstverleners aan de olie en gasindustrie Baker Hughes en Halliburton staan in de schijnwerpers. Ze bevestigden donderdagavond dat ze in gesprek zijn over een mogelijke fusie.

Autoverhuurbedrijf Hertz moet de jaarrekeningen over de jaren 2011 tot en met 2013 herzien in verband met fouten in de boekhouding. Hoe groot de wijzigingen zullen zijn, is onduidelijk. Het onderzoek loopt nog en wordt naar verwachting niet voor medio 2015 afgerond.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,2 procent hoger op 17.652,79 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2039,33 punten, een fractie onder de recordstand van 2039,68 die dinsdag werd bereikt. De Nasdaq kwam met een plus van 0,1 procent op 4680,14 punten.

EPA