Nieuws Actueel

'Vlakke opening verwacht op Wall Street'

Van onze redactie 3 augustus 2015

Image 5128021

Voorbeurs ging de aandacht vooral uit naar de maandelijkse cijfers over de consumentenbestedingen in de VS. In juni nam de consumptie zoals verwacht met 0,2 procent toe ten opzichte van mei. Vlak na opening van de handel volgen nog cijfers over de Amerikaanse industrie en de bouwuitgaven in 's werelds grootste economie.

Maandagochtend presenteerde Tyson Foods zijn kwartaalcijfers. Het aandeel stond in de voorbeurshandel flink onder druk, nadat de voedselproducent zijn winstverwachting had verlaagd. Tyson Foods heeft last van de dure prijs voor rundvlees.

PartnerRe

PartnerRe maakte voor het openen van de handel bekend akkoord te zijn over een overnamebod. Investeringsmaatschappij Exor neemt de herverzekeraar voor 6,9 miljard dollar (6,3 miljard euro) over.

Autofabrikant Fiat Chrysler meldde dat zijn verkopen in de VS vorige maand met ruim 6 procent zijn gestegen. Later op de dag komen ook onder meer General Motors en Ford met hun verkoopcijfers. Verzekeraar American International Group (AIG) presenteert na het sluiten van de markt zijn kwartaalcijfers.

Dow Jones

Hoewel het maandag relatief rustig is, houdt de cijferstroom in de rest van de week nog redelijk aan. Onder meer Walt Disney, Groupon en Time Warner openen de komende dagen hun boeken. Beleggers maken zich bovendien op voor het maandelijkse Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag wordt gepresenteerd.

Vrijdag sloot de Dow-Jonesindex 0,3 procent in de min op 17.690,46 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent naar 2103,92 punten. Technologiebeurs Nasdaq bleef vrijwel onveranderd op 5128,28 punten.

EPA