Nieuws Actueel

Vlakke opening Wall Street verwacht

Van onze redactie 14 september 2015

Image 5239764

De Federal Reserve komt donderdag met het rentebesluit. Mogelijk wordt dan voor het eerst in jaren de rente in de VS verhoogd. Maar de Fed kan ook besluiten te wachten met het opkrikken van de rente tot later dit jaar vanwege de recente onrust op de beurzen door de tragere groei in China en de zwakkere wereldeconomie.

Softwareverkoper Solera gaat flink omhoog in de handel voorbeurs. Het bedrijf wordt voor 6,5 miljard dollar overgenomen door Vista Equity Partners. Internetbedrijf Yahoo gaat omlaag in de handel voor opening. Het hoofd van de activiteiten op het gebied van digitale media van Yahoo vertrekt.

Macro-economische cijfers

Er staan voor maandag geen macro-economische cijfers op de rol. Dinsdag komen gegevens naar buiten over onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de industrie. Later deze week komen nog cijfers over de inflatie en de huizenmarkt in de VS.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag na een handelsdag met lichte volumes 0,6 procent hoger op 16.433,09 punten. De S&P 500 klom 0,5 procent tot 1961,05 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 4822,34 punten.