Nieuws Actueel

Wachtlijst Bedrijventerrein Vlaschaard in Eede

Bedrijventerrein Vlaschaard bij Eede is gewild bij ondernemers en breidt uit. Het geheim? De locatie is ideaal, zeggen ondernemers tegen PZC.

Van onze redactie 3 februari 2017

Eedegoed

Vanuit Eede sta je met de auto binnen een uur op Walcheren of in Noord-Frankrijk. En binnen een halfuur in Gent of Brugge. ,,Sommige mensen denken dat West-Zeeuws-Vlaanderen een uithoek is. Maar wie afhankelijk is van logistiek, zit hier príma", zegt Peter de Vrieze van schoonmaakbedrijf InHouse Cleaning Services. Wachtlijst

De Vrieze is niet de enige die er zo over denkt. Bedrijventerrein Vlaschaard bij Eede is populair bij ondernemers. Er is zelfs een wachtlijst. De gemeente Sluis wil het terrein daarom uitbreiden met 2,5 hectare. En dat terwijl op bedrijventerreinen Deltahoek in Breskens en Technopark in Schoondijke braakliggende bedrijfsgrond verdwijnt, omdat er geen animo voor is. De Vrieze zit nu ruim acht jaar met zijn bedrijf op het bedrijventerrein en is dik tevreden. ,,Ik werk in Zeeuws-Vlaanderen, maar ook over de grens, in regio Oost- en West-Vlaanderen." Hij levert daarnaast schoonmaakspullen aan onder meer horecabedrijven en campings aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Oók makkelijk te bereiken vanuit Eede.

In 2012 zaten er rond de dertig bedrijven op Vlaschaard, De Vrieze schat dat het er nu een kleine veertig zijn. Vlaschaard lijkt op een klein dorp, veel ondernemers hebben onderling goed contact. ,,We hebben een aantal jaar geleden samen een open bedrijvendag gehouden. Daarna hebben we de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken dat we dat nog eens gaan doen."

Goede verstandhouding

Kevin Berghuis, eigenaar van gevelrenovatiebedrijf J&B Solutions en bedrijf Dipworks beaamt de goede verstandhouding tussen de ondernemers. ,,Ik zit hier ideaal. Negentig procent van mijn werkzaamheden zijn in België, maar het bedrijventerrein in Maldegem zit vol en de prijzen liggen daar ook veel hoger."

Vlaschaard is ook geliefd bij onze zuiderburen. Vlaming Dirk van Hecke heeft een bedrijf in schilder - en decoratiewerken en werkt zowel in Nederland als België. ,,Op het bedrijventerrein in Maldegem kon ik alleen een kleiner perceel kopen. Nu heb ik duizend vierkante meter, dat was daar niet mogelijk geweest ", vertelt hij. ,,Hier heb ik meer vrijheid. Ik zit op het nieuwste gedeelte aan de Werversweg en daar zitten nu bijna allemaal Belgen."

Fotograaf: Google Maps