Nieuws Actueel

Vlees- en raamdecoratiebedrijf gaan natuur langs Reggedal beheren

Van onze redactie 16 januari 2015

Gedeputeerde Hester Maij geeft aan dat vier partijen zich hebben ingeschreven voor het natuurbeheer. ,,Iedereen zocht nadrukkelijk de samenwerking met omliggende partijen zoals de agrarisch ondernemers, de recreatiebedrijven, het onderwijs en de omwonenden van het gebied”, aldus Maij, die graag mooie natuur ontwikkeld ziet door bewoners uit het gebied zelf. In de aanbieding van Bolscher en Coulisse zijn al deze aspecten volgens Maij goed doordacht en concreet uitgewerkt. ,,In het beheer zal de combinatie samenwerken met diverse aanliggende eigenaren, waar onder Landschap Overijssel (dat er zo’n 60 hectare beheert, red.). Wat mij betreft is dit mooie stukje Overijssel bij deze partijen straks in goede handen”, aldus Maij.

Chiel Bolscher van vleesbedrijf Bolscher meer dan vlees ziet naast de aanleg van natuur ook kansen voor de onderneming die hij runt met zijn broer Roy. ,,We willen er vee laten grazen voor de productie van hoogwaardig biologisch vlees. ,,Maar we zoeken ook samenwerking met bijvoorbeeld imkers, natuur- en vogelverenigingen en agrariërs die schapen hebben. We willen de natuur dichter bij de Enternaren brengen.”

Maurice Roetgering van raamdecoratiebedrijf Coulisse legt al vijftien jaar op eigen initiatief nieuwe natuur aan. ,,Onze kinderen genieten straks van een schitterend natuurgebied.”

Foto: Lenneke Lingmont