Nieuws Actueel

Vliegtuigcrash Airbus Germanwings: Passagierslijst Germanwings komt nog niet

Rik Nizet 24 maart 2015

Dusseldorf airport nederlanders vliegcrash germanwings 335

De Duitse vliegtuigmaatschappij Germanwings kan vooralsnog geen uitsluitsel geven over de nationaliteit van de inzittenden van vlucht 4U 9525. Het vliegtuig crashte dinsdag in bergachtig gebied in het zuidoosten van Frankrijk. De maatschappij zoekt nog altijd bevestiging van de identiteit van mensen die via reisbureaus hebben geboekt, maakte zegsman Thomas Winkelmann van de bedrijfsleiding dinsdagavond bekend. Samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken neemt het bedrijf contact op met de reisorganisaties. Bovendien zijn nog niet alle nabestaanden geïnformeerd.

Lees ook:Iris Claassen zat in ramptoestelBeelden vliegtuigcrash GermanwingsAirbus A320 maakte duikvluchtGermanwings bevestigt crash nog nietRamptoestel Airbus A320 is best verkochte modelHet vaststellen van de identiteit is een tijdrovende klus mede omdat de vlucht binnen het Schengengebied plaatshad en mensen geen paspoort hoefden te tonen tijdens het boarden. Wel bevestigde Winkelmann dat er zestien scholieren en hun twee leraressen uit de Duitse stad Haltern aan boord waren. Woensdag zullen media opnieuw bijgepraat worden door Germanwings.

Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en teams van Lufthansa, Germanwings en Airbus zijn op weg naar de rampplek. Lufthansa gaat er vooralsnog van uit dat het een ongeluk was.Iris ClaassenBurgemeester Hilko Mak van Deurne heeft in een schriftelijke verklaring bevestigd dat de twintigjarige Iris Claassen uit zijn gemeente waarschijnlijk tot de slachtoffers behoort. "In het begin van de avond heb ik via het ministerie de bevestiging gekregen dat de twintigjarige Iris Claassen uit onze gemeente op de check-in lijst stond van deze vlucht'', aldus Mak. "Het is dus zeer waarschijnlijk dat zij aan boord was en is omgekomen."