Nieuws Actueel

Vliegtuigcrash Frankrijk: Airbus A320 best verkochte model

Rik Nizet 24 maart 2015

Airbus a320 germanwings ramptoestel vliegtuig 335

Een Airbus A320 van de Duitse maatschappij Germanwings is neergestort in Frankrijk. De A320 is een vliegtuig is het best verkochte model van Airbus. Het toestel heeft plaats voor 150 passagiers en heeft een gangpad. Het wordt vooral gebruikt op korte afstanden.

NIEUWS: Alles over vliegtuigcrash GermanwingsIn het toestel zijn rijen van zes stoelen (twee keer drie). De romp is iets breder dan die van een Boeing 737. Luchtvaartmaatschappijen kunnen kiezen uit twee motortypes: de CMF International CFM56, die ook in de Boeing 737 zit, en de International Aero Engines V2500.

Gecentraliseerde foutdisplayAirbus investeert veel in verbeteringen van het vliegtuig, inclusief in de ontwikkeling van de A320neo (nieuwe motor optie), zo staat op de site van het bedrijf. De A320 heeft geavanceerde technologie, zoals het uitgebreide gebruik van gewichtsbesparende composieten, een geoptimaliseerde vleugel, die inmiddels 20 procent efficiënter is dan bij de vorige modellen, zo schrijft het bedrijf. Ook heeft het toestel een gecentraliseerde foutdisplay voor "eenvoudiger oplossen van problemen en lagere onderhoudskosten''.