Nieuws Actueel

Vliegtuigcrash Frankrijk: Luchthaven Düsseldorf populair onder Nederlandse toeristen

Bram de Vrind 24 maart 2015

Vliegtuigcrash frankrijk german wings 425

De luchthaven van Düsseldorf, waar naartoe het ramptoestel van Germanwings dinsdag onderweg was voordat het crashte in Frankrijk, is populair onder Nederlandse toeristen.

Lees ook:Germanwings bevestigt crash nog nietRamptoestel Airbus A320 is best verkochte model

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is geschrokken van het bericht van het neergestorte vliegtuig en zoekt uit of er Nederlanders bij betrokken zijn, zei een woordvoerder.

Goedkope vluchtenGezien de nabijheid van de luchthaven Düsseldorf en de mogelijkheid goedkope vluchten te nemen met prijsvechters als Germanwings, is de luchthaven populair bij Nederlandse reizigers.

RuttePremier Mark Rutte reageert geschokt op de crash. "Het is een afschuwelijk bericht dat natuurlijk ook in ons land hard binnenkomt bij heel veel mensen. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de slachtoffers en nabestaanden", laat de minister-president weten.Nederlanders"Het is in dit stadium nog onbekend of er Nederlanders aan boord waren", vervolgt hij. "Op dit moment overheerst de schok en moet alle aandacht uitgaan naar het boven water halen van informatie over de inzittenden en de oorzaak van de ramp."

Zie ook: alles over vliegtuigcrash Frankrijk