Nieuws Actueel

Vliegtuigcrash Oekraïne: 193 Nederlanders omgekomen

Rik Nizet 18 juli 2014

Aan boord van het rampvliegtuig dat donderdag is gecrasht in Oekraïne waren zeker 193 Nederlanders. Dat is vrijdag gebleken uit de laatste cijfers van de Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Van vier inzittenden is de nationaliteit nog niet vastgesteld.

Ramp klap voor aids-onderzoek'Mijn zwager zat in dat vliegtuig'VIDEO: Videofootage vliegtuigcrashRUTTE: Gitzwarte zomerdagRAMPPLEK: Lijken op daken, in tuinenNIEUWS: Vliegtuigcrash OekraïneAan boord waren behalve de 193 Nederlanders, 44 Maleisiërs, 27 Australiërs, 12 Indonesiërs, 9 Britten, 4 Belgen, 4 Duitsers, 3 Filipino's, 1 Canadees en 1 Nieuw-Zeelander.

Malaysia AirlinesMalaysia Airlines heeft besloten om helemaal niet meer over Oekraïne te vliegen. In plaats daarvan vliegen de toestellen over Turkije.VerwarringEr is verwarring ontstaan over de locatie van de zwarte dozen van het neergestortte vliegtuig. Zowel de Oekraïense autoriteiten als de rebellenleiders zeggen niet te weten waar de zwarte dozen op dit moment zijn, meldden Russische en Oekraïense media.

Het Oekraïense ministerie van Noodsituaties liet vrijdag in een verklaring weten dat de twee zwarte dozen van het vliegtuig van Malaysia Airlines zijn gevonden door medewerkers, maar dat niet duidelijk is waar ze op dit moment zijn.

De separatisten in de regio maakten eerder melding van de vondst van de dozen. Premier Aleksandr Borodaj van de Volksrepubliek Donetsk ontkende dat vrijdagmiddag.