Nieuws Actueel

Vliegtuigcrash Oekraïne: Aandelen luchtvaart fors onderuit

Rik Nizet 17 juli 2014

Aandelen van internationaal opererende luchtvaartmaatschappijen gingen woensdag flink van de hand op de Amerikaanse beurzen, in reactie op het nieuws over het neergestorte Maleisische toestel in Oekraïne.

Nederlands vliegtuigdrama in Oekraïne'Mijn zwager zat in het vliegtuig''Dit is een criminele actie'VIDEO: Videofootage vliegtuigcrashRUTTE: Zomerdag eindigt gitzwartNIEUWS: Zeker 154 Nederlanders omgekomenDelta Airlines stond omstreeks 20.50 uur Nederlandse tijd 2,4 procent lager. American Airlines zakte 2,1 procent en United Continental speelde 2,6 procent kwijt.

Eerder op de dag sloten de aandelen van Europese maatschappijen duidelijk lager. Het nieuws van over het neergestorte vliegtuig werd kort voor het sluiten van de markt bekend. Air France-KLM sloot 1,5 procent lager en Lufthansa speelde 2,6 procent kwijt. IAG, het moederconcern van Iberia en British Airways, zakte 3 procent. De Russische luchtvaarder Aeroflot kelderde 3,5 procent.

De beurs in Maleisië, waar Malaysia Airlines is genoteerd, is op dit moment niet geopend. Daar sloot het aandeel van het concern eerder op de dag 2,2 procent in de min.