Nieuws Actueel

Vluchtauto liquidatiepoging Almere uitgebrand

Van onze redactie 5 november 2014

Het gaat om een rode Volkswagen Transporter-bestelbus, die in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Rudi Bloemgartensingel in Osdorp stond.

Vluchtauto Afgelopen weekend werd ook al de eerste vluchtauto, een donkere BMW, uitgebrand aangetroffen. Het busje werd in brand gestoken kort nadat Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht had besteed aan de liquidatie en de rol die de rode bestelbus daarin had gespeeld. De uitzending leverde welgeteld één tip op. Die heeft bovendien niet tot nieuwe aanknopingspunten geleid.

Het gebrek aan respons heeft onder meer te maken met het vroege tijdstip van de aanslag op de Poortdreef: 05.33 uur zaterdagmorgen.

Een 26-jarige man raakte ernstig gewond door de liquidatiepoging, maar hij is niet in levensgevaar. Hij werd samen met nog een andere inzittende in een auto tot stoppen gebracht. Volgens de politie gebeurde dit door een explosief onder de motorkap.

A6​Vanuit een BMW werd vervolgens het vuur geopend op de mannen. Tijdens hun vlucht in die BMW 325i bedreigden de daders op de oprit van de A6 ook nog een getuige. Uiteindelijk staken ze de vluchtauto in Muiderberg in brand en vervolgden ze hun vlucht waarschijnlijk met het rode Volkswagen Transporter-busje.

De aanslag heeft volgens de politie waarschijnlijk te maken met de liquidatiegolf in Amsterdam.