Nieuws Actueel

Vluchten naar Italië geannuleerd ondanks schrappen staking

Verschillende vluchten naar Italië vanaf Schiphol gaan vrijdag niet door. De vluchten werden geannuleerd vanwege een staking van grondpersoneel op Italiaanse luchthavens. Die staking is na aandringen van transportminister Matteo Salvini door de vakbonden echter opgeschort vanwege het noodweer in het noorden van het land, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

ANP 19 mei 2023

ANP190523077 1

KLM had eerder al gezegd dat vanwege die actie vluchten op vrijdag naar Italië zouden komen te vervallen. Volgens de website van Schiphol gaat het om KLM-vluchten naar Milaan en Venetië. Ook easyJet schrapt vluchten naar onder meer Palermo. Bij Transavia vervalt een vlucht naar Pisa. Op Eindhoven Airport zijn vluchten van Ryanair naar Pisa en Milaan geschrapt.

De vakbonden in Italië hadden opgeroepen tot een vier uur durende staking op vrijdag van grondpersoneel voor betere arbeidsvoorwaarden en meer loon, meldde ANSA. Maar vanwege de transportproblemen door het noodweer had minister Salvini gevraagd de actie op te schorten. Nu zou op 4 juni het werk worden neergelegd.

Overigens zouden volgens ANSA twee kleinere vakbonden wel willen doorzetten met de actie op vrijdag, waarbij niet wordt gestaakt in de door noodweer getroffen regio Emilio-Romagna.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws