Nieuws Actueel

Vodafone scoort op zakelijke markt

Caroline Spilt 19 mei 2015

Vodafone Nederland doet goede zaken op de zakelijke markt. Het telecombedrijf zag de omzet het afgelopen boekjaar met 3,1 procent toenemen. De totale operationele omzet in Nederland steeg in het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart, met 0,2 procent tot ruim 1,7 miljard euro. Dat maakte Vodafone dinsdag bekend.

Op de zakelijke markt presteerde Vodafone naar eigen zeggen sterk met het verbinden van machines en apparaten op afstand. Op consumentenvlak zag Vodafone het aantal particuliere breedbandklanten flink toenemen. Ook dochtermerk hollandsnieuwe liet groei zien. Door de afname van prepaidklanten daalde het totale aantal aansluitingen echter licht met 2 procent, tot bijna 5,2 miljoen.

DataverbruikHet totale dataverbruik kwam wel bijna 80 procent hoger uit. Dit werd sterk aangejaagd door de groei van het 4G-netwerk van Vodafone. Dat netwerk heeft inmiddels een landelijke dekking. Bij Vodafone Nederland hebben nu 1,3 miljoen klanten het juiste toestel en abonnement om daarvan te profiteren.

Vodafone Nederland maakt deel uit van het Britse Vodafone Group, met 443 miljoen klanten één van 's werelds grootste mobiele telecommunicatiebedrijven.