Nieuws Actueel

Volgende generatie aan zet bij Verswijver Interieurbouw Bergen op Zoom

Peter Verswijver, de man achter De Melkfabriek, Interium en Koej, doet een stapje terug. Ex-stagiaire Shannon Claessen en zijn zoon Dennis nemen het bedrijf in interieurconcepten over. Dat schrijft BN/DeStem.

Irma van Schaijk (BN DeStem) 25 augustus 2017

Verswijver

Shannon Claessen kwam in 2014 tien weken stage lopen bij Verswijver Interieurconcepten en eigenaar Peter Verswijver (58) zag meteen iets in haar. ,,Qua karakter past ze bij mij, een echte aanpakker, heel gedreven. Al mijn leeftijdsgenoten hebben ouwe-lullendagen en ik werkte nog steeds gewoon vijf dagen in de week. Ik vond het tijd voor verandering.''

Zijn zoon Dennis is al zes jaar betrokken bij het bedrijf en heeft daarnaast zijn eigen bouwbedrijf. ,,Zes jaar geleden was de verbouwing van De Melkfabriek in de Bruinevisstraat zijn stageproject," vertelt Verswijver. ,,En nog voor hij klaar was met zijn opleiding, had hij zijn bedrijfje al gestart."

Lees ook: Eric Kuster bedenkt het interieur van bekend en ondernemend Nederland

Claessen deed zowel de mbo- als hbo-opleiding interieuradviseur en een van haar zes stages was bij Verswijver. ,,Het leuke vind ik dat je bij een klein bedrijf overal mee te maken krijgt: van het eerste gesprek tot het laatste plantje."

Eigenlijk had Verswijver zich jaren geleden al voorgenomen nooit meer personeel aan te nemen. ,,Daar ben ik niet zo goed mee. Ik denk altijd dat het anders kan, beter en dan pak ik het over. Dat heeft me ooit een burn-out opgeleverd: stond ik het werk van twintig man in mijn eentje te doen."

Daarom komt Claessen niet in dienst, maar wordt ze mede-eigenaresse. Inmiddels werkt Verswijver al één tot twee dagen in de week minder. Dagen die hij invult met het schilderen van zijn huis. ,,Op mijn gemak, zonder druk. Voor mij is dat ontspannend. Een droom is om nog ooit een reis om de wereld te maken met mijn zeilboot. Of dat er ooit van komt, weet ik niet.''

Voor Claessen is het nu zaak om een netwerk op te bouwen en nieuwe klanten te werven. Daarvoor is ze zelfs van Zegge naar Bergen op Zoom verhuisd. Inmiddels heeft ze al aan vele projecten mogen meewerken. ,,Restaurant Visj bijvoorbeeld. Wij hebben het ontworpen en voorbereid, Dennis heeft het in elf dagen verbouwd. Maar ook restaurant 't Geheim van Bergen, restaurant Boove en Beneeje in Hoogerheide, particuliere huizen en villa's en winkels hebben we gedaan. Nu ben ik bezig om mijn oude basisschool een opfrisbeurt te geven, Mariadonk in Zegge."

Verswijver Interieurconcepten maakt ontwerpen, maar kan ook het complete uitvoeringstraject verzorgen. Claessens stijl past bij het eerdere werk van Verswijver Interieurconcepten, zegt ze. ,,Landelijk, met natuurlijke materialen, maar wel strak. En uiteraard gebeurt alles altijd in overleg met de klant.''

Inmiddels heeft ze haar stempel al een beetje op het bedrijf gedrukt door het in een nieuw jasje te hijsen. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe website die 1 september online komt.

Het leuke vind ik dat je bij een klein bedrijf overal mee te maken krijgt: van het eerste gesprek tot het laatste plantje

Shannon Claessen