Nieuws Actueel

VolkerWessels bouwt voorgefabriceerde huurwoningen aan Laan van Indië in Almelo

Van onze redactie 29 april 2015

Morgenwonen dik wessels

Onder meer zonnepanelen en warmtepompen wekken energie op en zorgen voor warm water. De isolatie heeft veel aandacht gekregen en de huizen bevatten een systeem dat zorgt voor warmteterugwinning of -afvoering.

MorgenWonenOnder de conceptnaam MorgenWonen zet het bedrijf op locatie voorgefabriceerde huizen in elkaar met plug-and-play bouwdelen. De basis hiervan bestaat uit betonnen elementen. „De huizen bestaan eigenlijk uit kwalitatief hoogwaardige Legoblokken”, vertelt Rik Hulsman van VolkerWessels. „Prefabtechnieken zijn natuurlijk niet nieuw, maar de bouwsnelheid en zuinigheid van de huizen zijn innovatief. Bij andere prefabtechnieken werken bijvoorbeeld ook metselaars, maar bij onze variant komen er op het eind alleen dakpanleggers. Dat zorgt ook voor minder overlast voor de omgeving.”

Gemetselde gevels, de kozijnen, deuren, zelfs de stopcontacten, alles wordt in de fabriek voorbereid. De keuken wordt met inbouwapparatuur geleverd en ruimtes als de badkamer en het toilet worden als complete units gemonteerd en afgeleverd.

VerhuurDe woningen gaan na de zomervakantie in de verhuur. Hulsman: „De bouw is dan allang klaar, maar de riolering moet bijvoorbeeld nog worden aangelegd in de straten. De exacte maandelijkse huurprijs is nog niet helemaal bekend, maar zal rond de 900 euro liggen.” De verhuur zal via Thoma Makelaars gaan.

VerkoopVorige week maakte eigenaar Ter Steege al bekend dat de verkoop van koopwoningen op het Indiëterrein boven verwachting gaat. De Rijssense bouwer en ontwikkelaar is nu bezig met de eerste twaalf koophuizen en begin juni begint de bouw van de volgende veertien koopwoningen op het voormalige fabrieksterrein van Ten Cate.

Vanwege de goede ervaringen bij de koopwoningen heeft Hulsman ook goede hoop voor de huurwoningen op het oude fabrieksterrein.

Foto: MorgenWonen Dik Wessels (Ruud Ploeg)