Nieuws Actueel

VolkerWessels ziet de winst stijgen

Van onze redactie 11 maart 2015

Morgenwonen dik wessels

Vooral in de wegenbouw blijft het lastig. „Onze marge in de infra is gedaald van 4,5 naar 3,9 procent. Dat is te laag”, zegt financieel bestuurder Jan van Rooijen.

's Lands één na grootste bouwconcern haalt 75 procent van zijn omzet in Nederland. Ook in de woningbouw en projectontwikkeling staan de prijzen onder druk. Bij aanbestedingen voor bouwprojecten zijn prijsverschillen van meer dan 25 procent volgens Van Rooijen geen uitzondering. „Het operationele resultaat van de divisie bouw- en vastgoed Nederland is gestegen van 15 naar 35 miljoen euro.”

Twentse dochterbedrijven zijn winstgevendDe Twentse dochterbedrijven van VolkerWessels zijn volgens Van Rooijen alle winstgevend. Dan gaat het o.a om De Mors Bouw (Rijssen), De Groot Vroomshoop (houtskeletbouw), Aveco De Bondt (Rijssen), Reinaerdt Deuren (Haaksbergen), Goossen Te Pas (Enschede) en Systabo (systeembouw) in Enschede. Van Rooijen: „Van al onze Twentse dochterbedrijven kan worden gezegd dat ze al toeleverancier bijdragen aan ons nieuwe woonconept MorgenWonen.”

MorgenWonen nieuw innovatief conceptHet gaat hier om een woning, die vrijwel volledig prefab wordt geproduceerd en daardoor 15 procent goedkoper kan worden gebouwd dan op de traditionele manier. Het casco wordt in één dag neergezet. Zes dagen later is alles klaar. De energiekosten zijn bij de huur inbegrepen. De energie wordt opgewekt met behulp van een luchtwarmtepomp en zonnepanelen, die aan de achterkant over de volle breedte van het dak liggen. VolkerWessels realiseerde al 150 van deze energieneutrale prefabwoningen. Dit jaar moet de productie naar 250 woningen en in de toekomst naar 1.000 per jaar.

Foto: Dik Wessels bij MorgenWonen (Ruud Ploeg)