Nieuws Actueel

Volle steun voor crowdfundingsactie Drijfveer

Jonge ondernemers van de Floriade hebben zestien duizend euro opgehaald voor het afbouwen van het eerste drijvende gebouw van de Floriade 2022 in Almere. Tientallen bedrijven en particulieren hebben financieel bijgedragen aan dit project. Met deze steun is de afgelopen tien weken is ruim 100 procent van het doelbedrag binnengehaald.

Van onze redactie 21 oktober 2015

Drijfveerfloriadecrowdfunding1065

De Drijfveer is een drijvend gebouw gemaakt van plantaardige materialen. Het gebouw is ontworpen door Noëlle Dorenbos en Koen Kaljee. "In het ontwerp combineren we hi- en low-tech. Krom hout uit de Flevopolder contrasteert met de strakke lijnen. De Drijfveer wordt helemaal zelfvoorzienend: het gaat energie opwekken, water zuiveren en afval verwerken", legt Koen uit. Door het flexibele ontwerp kan het gebouw voor diverse activiteiten worden gebruikt.

Floriade Almere 2022De komende zeven jaar bouwt de Floriade Almere 2022 aan een zelfvoorzienende stadswijk. De Drijfveer is de uitvalsbasis van de Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade 2022 in Almere. Urban Greeners steunt jonge ondernemers bij het opzetten van projecten die meebouwen aan deze stadswijk.

VoltooiingKoen Kaljee verwacht het gebouw eind 2015 te voltooien. Vanaf januari 2016 is de ruimte te boeken als inspirerende vergaderlocatie op drijfveer.net. Tot die tijd is voortgang van de bouw te volgen via instagram.com/drijfveer.