Nieuws Actueel

Volop belangstelling voor heropening Sligro Enschede

Van onze redactie 31 maart 2015

Openingsligro showkok reiniervanwilligen

In de vernieuwde Sligro worden zo’n 40.000 verschillende artikelen verkocht. Bezoekers van de opening hoopten tijdens de opening één van de fraaie aanbiedingen mee te pakken. Tijdens de eerste twee dagen van de heropening wil dat nog wel lukken. „Maar voor goedkoop boodschappen doen, moet je niet bij ons zijn”, zegt Wilco Jansen, hoofd communicatie. „Daarvoor moet je naar een supermarkt. Wij gaan voor kwaliteit. Die ligt met een grote versafdeling nu een stuk hoger.”

Déjà vu-gevoel

Wie wel eens in Frankrijk bij een grote supermarkt als LeClerc, Carrefour of Casino is geweest, krijgt op de nieuwe versafdeling van groothandel Sligro een soort déjà vu-gevoel: verse zalm, kreeft, grote vleesbouten in rijpingskasten, groente, fruit en veel soorten kaas. „We hebben goed rondgekeken in het buitenland”, erkent Jansen. „Ja, ook in Frankrijk. Ons concept komt in de buurt van Franse supermarkten. Nu draait het om het product. Wij hebben, in vergelijking met Frankrijk, alleen minder overdaad.”

De Sligro in Enschede is de vierde van in totaal 47 Nederlandese vestigingen die volgens het zogenoemde 3.0 concept is ingevuld. De eerste was vorig jaar in Maastricht. Bezoekers kunnen er, ook dinsdag nog, kennismaken met de kookkunsten van diverse koks uit restaurants met Michelin-sterren. Niet zo maar een stunt. „Het kookeiland blijft”, zegt Jansen. „Wij zijn er om koks te inspireren.”

Toegevoegde waarde

De vestiging in Enschede biedt na de uitbreiding werk aan 35 mensen. Dat zijn er vijftien meer dan voorheen. Voorkeur gaat uit naar mensen die al in de horeca hebben gewerkt. Dat geldt ook voor de nieuwe vestigingsmanager Hugo de Leeuw, die voorheen in dienst was bij FC Twente en verantwoordelijk voor de catering. Jansen: „We hebben niets aan iemand die zegt ‘dit is een lekker wijntje’. Onze wijnverkopers zijn bijna allemaal vinologen. Wij moeten een toegevoegde waarde hebben.”

Fot: Een aantal topkoks laat tijdens de heropening van Sligro hun kookkunsten zien. (Reinier van Willigen)