Nieuws Actueel

Volop ideeën voor Rivierpark Nijmegen Lent

Er is volop belangstelling voor tijdelijke initiatieven en activiteiten op een negental plekken langs het Rivierpark Lent in Nijmegen. In totaal zijn er 43 ideeën ingediend. Het ene plan is nog spraakmakender dan het ander, schrijft De Gelderlander.

Van onze redactie 14 februari 2017

Nijmegengoed

Het gaat om een mix van horeca, beweeg - en watersportactiviteiten, speelplekken, de aanleg van bloemenweides en inrichting van verblijfsplekken, variërend van campings tot Tiny Houses (verplaatsbare kleine huisjes).

Zeecontainers

Opvallend daarbij is de keus van veel initiatiefnemers om zeecontainers in te zetten voor de horeca en werkplekken. Vaak wordt in de uitleg dan verwezen naar de containerschepen die dagelijks de Waal passeren. Er ligt zelfs een voorstel om containers te stapelen en zo een uitzichtpunt op de Waal te maken.

Wethouder Bert Velthuis is blij verrast door de enorme belangstelling voor de tijdelijke invulling van nu nog braakliggende terreinen. Hij biedt de plekken aan voor vijf jaar en soms tien jaar. Op de lange termijn worden veel van die locaties ingezet voor woningbouw.

Stemmen

De 43 ideeën staan sinds medio januari op de site langsdewaalnijmegen.nl . Hieruit blijkt dat ook ondernemers hun kans grijpen. Zo zijn er plannen voor een stadscamping, pop-up restaurant, strandtenten, rondvaarten en een surfschool.

Iedereen kan tot 19 februari op de beste ideeën stemmen. Ook kiest een professionele jury de beste voorstellen uit. De afgelopen weken zijn al ruim 6.400 stemmen uitgebracht.

Fotograaf: Erik van Haalen