Nieuws Actueel

Wall Street sluit lager (video)

Van onze redactie 23 maart 2015

Image 4821918

De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor de slotbel 0,3 procent hoger op 18.175 punten en de brede S&P 500 steeg een fractie tot 2110 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq ging 0,1 procent omlaag tot 5023 punten.

Beleggers in New York volgden net als hun Europese collega's de onderhandelingen tussen de Griekse premier Alexis Tsipras en bondskanselier Angela Merkel in Berlijn over de Griekse schuldenkwestie. Grote knopen werden niet doorgehakt, maar na overleg weten de Duitsers en de Grieken wel ,,waar ze het eens en oneens over zijn''.

Huizen

Eerder op de dag bleek de verkoop van bestaande huizen in de VS in februari met 1,2 procent te zijn toegenomen op jaarbasis ten opzichte van de voorgaande maand. Later in de week worden nog gegevens gepubliceerd over onder meer de Amerikaanse inflatie, de consumentenbestedingen, de huizenmarkt, de economische groei en de orders voor duurzame goederen.

Het aandeel van biotechnoloog Gilead Sciences verloor 1,6 procent aan beurswaarde. Het bedrijf waarschuwde voor negatieve bijwerkingen bij het gebruik van een medicijn tegen hepatitis C in combinatie met een middel tegen hartkwalen.

Vertex

Ook farmaceut Vertex ging onderuit en daalde 5 procent. Beleggers stapten uit na tegenvallende testresultaten van een medicijn tegen taaislijmziekte.

Automaker Ford klom 0,7 procent. Het bedrijf nam maandag zijn vierde fabriek in China in gebruik.

De euro was 1,0950 dollar waard, tegen 1,0940 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent duurder op 47,33 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 55,76 dollar per vat.

EPA