Nieuws Actueel

Voorbeeld sollicitatiebrieven

Tuxx.nl 23 november 2015

Whitepapersollicitatiebrievensollicitatiebrievenwerk1065

Whitepaper: 20 voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Adjunct-kantoordirecteurGeachte heer Van Wildt,

Onder verwijzing naar ons telefoongesprek van donderdag jongstleden ontvangt u hierbij volgens afspraak mijn sollicitatie.

Graag wil ik interesse tonen voor de functie van adjunct-kantoordirecteur bij één van de vestigingen van Atradia Bankiers.

De wereld van de financiële dienstverlening is mij van jongs af aan reeds bekend. Mijn vader was makelaar in assurantiën en zelfstandig ondernemer. Dit resulteerde in een interesse in dit vak, zodat ik na mijn middelbare school een HEO-opleiding Bank- en Verzekeringswezen volgde aan de HEAO.

Na mijn studie heb ik drie jaar bij de Spaar-Bank gewerkt. In deze periode heb ik een brede kennis van en ervaring met bankzaken opgebouwd

In toenemende mate ontstond het verlangen om mij meer op de zakelijke relaties te richten en minder op de particulieren. Juist omdat uw bank hierin gespecialiseerd is, lijkt een betrekking me hier zeer geschikt.

Gezien mijn opleiding en werkervaring verwacht ik dan ook dat ik bij uw bank goed zou kunnen functioneren.

In de hoop dat het bovenstaande samen met mijn curriculum vitae genoeg aanleiding biedt om mij voor een oriënterend gesprek uit te nodigen,

verblijf ik,

met vriendelijke groet,

Jan-Willem Kerkhof

Bijlagen: Curriculum vitae

Juridisch secretaresseGeachte heer/mevrouw,

Na het lezen van uw advertentie op Stepstone was ik meteen enthousiast. De idealistische doelstellingen van uw bedrijf en de zelfstandigheid in de functie van Juridisch secretaresse spreken mij erg aan.

Sinds drie jaar ben ik werkzaam als directiesecretaresse bij een financieel adviesbureau. Ondanks het feit dat ik het in mijn huidige functie nog erg naar mijn zin heb ben ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een advocatenkantoor en dit is mij erg goed bevallen. De ervaring die ik hier heb opgedaan is goed bruikbaar in de functie van Juridisch secretaresse.

Ik voel mij thuis in een informele werkomgeving met een collegiale sfeer. Ik kan goed zelfstandig functioneren, ben stressbestendig en heb ruime ervaring met Word en Excel.

Graag krijg ik de mogelijkheid om mijn brief en CV toe te lichten in een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Marieke Brief

Bijlage: Curriculum Vitae

Process EngineerGeachte mevrouw Janssen,

Op LinkedIn heb ik uw advertentie gelezen waarin u een Process Engineer vraagt. Gezien de functie-inhoud en de aard van uw organisatie, stel ik mij graag voor deze functie beschikbaar.

Ik kan mezelf beschrijven als een procestechnoloog met grote interesse in de (product)ontwikkeling. Met name tijdens mijn afstudeerperiode, heb ik geleerd procestechnologische knelpunten vanuit verschillende hoeken te bekijken en op eigenzinnige wijze op te lossen of te verbeteren. Uit deze ervaringen weet ik dat technologisch onderzoek een grote aantrekkingskracht op mij uitoefent en dat ik op dit gebied verder wil. De hierbij gewekte interesse en opgedane ervaring vormen een sterke motivatie voor deze sollicitatie. Naar mijn mening geeft dit samen met mijn opleiding een geschikte achtergrond voor de vacante functie.

Uit stage- en afstudeerervaring is gebleken dat ik zowel in teamverband als zelfstandig goed functioneer en dat nauwkeurig en systematisch twee begrippen zijn die mij omschrijven.

Ik ben me ervan bewust dat ik als schoolverlater misschien niet over de gewenste ervaring beschik. Maar zoals blijkt uit mijn curriculum vitae maak ik mij nieuwe materie snel eigen en ben ik in staat onder druk te presteren. In combinatie met mijn ambitie vormt dit een goede basis voor een succesvolle carière bij Sudexo.

Graag zou ik mijn motivatie en specifieke drijfveren om voor Sudexo te gaan werken in een persoonlijk gesprek nader willen toelichten.

Hoogachtend,

Frans de Groot

Bijlage: Curriculum Vitae

Afstudeer opdrachtGeachte mevrouw Mansveld,

Van uw afdeling Public Relations kreeg ik informatie toegestuurd, die ik met grote interesse heb doorgelezen. Graag wil ik informeren naar de mogelijkheid om bij MB een afstudeeropdracht uit te voeren.

Momenteel zit ik in de eindfase van mijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit. Als laatste onderdeel van mijn studie dient een afstudeeropdracht uitgevoerd te worden van zes maanden. De bedoeling hiervan is zelfstandig een praktijkonderzoek bij een bedrijf te doen. De resultaten zullen dan in een adviesrapport worden vastgelegd.

Gezien mijn specialisatie in Marketing en Bedrijfsontwikkeling ben ik op zoek naar een opdracht op dit gebied. Een mogelijkheid zou kunnen zijn een onderzoek naar strategisch marketingbeleid van MB.

De start van de opdracht staat voor februari 2016 gepland.

Graag zou ik in een oriënterend gesprek de eventuele mogelijkheden bij MB willen bespreken.

Met vriendelijke groet,

Hans Kooymans

Assistent-makelaarGeachte heer Vijfwinkel,

Eind januari ben ik afgestudeerd aan de HEAO met als specialisatie Makelaardij.

Tijdens mijn studie bleek dat ik de financiële en commerciële aspecten het meest interessant vond. Gedurende mijn eerste stage heb ik me dan ook vooral met deze onderwerpen bezig gehouden. Deze stage duurde zes maanden en vond plaats voor Verbeek Makelaars.

Gedurende mijn afstudeerstage bij Visscher Makelaars heb ik met name ervaring opgedaan in hypotheken en de geautomatiseerde verwerking van gegevens. Tevens heb ik hier contactuele vaardigheden en een commerciële instelling ontwikkeld.

De functie van assistent-makelaar zie ik als een ideale start van mijn carrière als makelaar.

Ik hoop dat mijn sollicitatiebrief aanleiding biedt tot een vervolg in de vorm van een gesprek.

Hoogachtend,

Diana Verhoeven

ManagerGeachte heer Blad,

Graag wil ik solliciteren naar de functie van Top Manager zoals vermeld in de advertentie in de regionale krant van afgelopen zaterdag.

Wat mij aantrekt in de functie is het veelvuldige contact met klanten en de daarbij horende uitdaging om hun problemen naar tevredenheid op te lossen. Met het oplossen van problemen heb ik in mijn huidige functie veel ervaring opgedaan en dit is mij zeer goed bevallen.

Na afronding van mijn studie Commerciële Economie heb ik de post HBO-opleiding Personeelsbeleid gevolgd aan de Hogeschool. Gedurende deze opleiding ben ik begonnen met een parttime aanstelling bij de Bosman-uitzendorganisatie. De eerste functie die ik vervulde was Adviseur werving en selectie.Na een jaar ben ik mij gaan bezighouden met het begeleiden van vestigingsmanagers op het gebied van acquisitie en relatiebeheer. Deze tweede functie bood mij de kans mijn leidinggevende capaciteiten te testen. Naar mijn mening het ik die test goed doorstaan.

De afgelopen jaren heb ik geleerd klantvriendelijk en resultaatgericht te werken. In relatie met klanten stel ik mij altijd flexibel op en probeer ik zakelijk en constructief tot een oplossing van problemen te komen.

Ik denk met mijn opleiding en ervaring een adequate Top Manager te kunnen zijn bij RS uitzendbureau. Graag wil ik mijn ideeën betreffende de invulling van deze functie in een gesprek verder toelichten.

Hoogachtend,

Annette Tromp

Bekijk de overige whitepapers sollicitatiebrieven hier.