Nieuws Actueel

Voordelen van online boekhouden

Rik Nizet 8 oktober 2014

Boekhouden, de meeste ondernemers hebben er een broertje dood aan. Gelukkig leven we in het internettijdperk en kan boekhouden tegenwoordig online. Boekhouden via het internet maakt het bijhouden van de cijfers een stuk eenvoudiger en daardoor veel minder een opgave waar u tegenop kijkt. Het is ook nog eens veel minder tijdrovend waardoor u het makkelijker tussendoor kunt doen.

Welke voordelen heeft online boekhouden nog meer?

Geen programma’s installerenDoor uw boekhouding online te doen hoeft u geen boekhoudprogramma’s te installeren. Bovendien kunt u overal inloggen waar er internet is. Uw bent er ook zeker van dat uw belangrijke gegevens niet verloren gaan. Deze worden veilig opgeslagen in de cloud.

GebruiksgemakOnline boekhoudingsprogramma’s zijn over het algemeen erg gebruiksvriendelijk. De meesten zijn overzichtelijk en wijzigen zichzelf. Ze zijn in een hoge mate geautomatiseerd waardoor het meestal voldoende is om een document slechts in te scannen of te fotograferen. Het programma verwerkt vervolgens dit document automatisch in uw administratie en boekhouding.

Bespaar op kosten van uw boekhouderMet een online boekhoudprogramma kunt u veel meer zelf. Ook maken deze programma’s gegevens op eenvoudige wijze inzichtelijk door rapporten op maat voor u uit te draaien. U heeft uw boekhouder dus veel minder vaak nodig. Als u het slim speelt heeft u helemaal geen boekhouder meer nodig en hoeft u uw administratie alleen nog maar te laten controleren door een accountant.

Er valt dus veel te zeggen voor het online bijhouden van uw boekhouding. Let er bij het kiezen van uw online boekhoudprogramma wel op dat deze goed samengaat met andere software die u gebruikt.